Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİLAN POLAT ZAYIFLASADA CEZAEVİNDEN ÇIKAMAZ. 

AVUKAT KEVSER YILDIRIM AÇIKLADI;

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
adliyehaber.net
DİLAN POLAT ZAYIFLASADA CEZAEVİNDEN ÇIKAMAZ. 

Kara para aklama soruşturmasında tutuklanan, cezaevinde yemek yememe hastalığına yakalanarak 37 kiloya kadar düşen ve ardından tahliye edilen Nihal Candan’dan sonra cezaevinde her zayıflayan yemek yememe hastalığına yakalanan tahliye edilebilirmi sorusu akla geldi. www.adliyehaber.net’e açıklamalarda bulunan Avukat Kevser Yıldırım, “Zayıflamak tahliye kararı için sebep değildir.” dedi.


“ZAYIFLAMAK TAHLİYE SEBEBİ OLAMAZ”

Anoreksiya hastalığına yakalanması sebebiyle, cezaevinde tedavisine devam edilemez şeklinde doktor raporu olan hastanın tahliye edilmesi, sağlık sebebiyle gerekli olan bir durumdur.Anoreksiya hastalığı hayati bir tehlikeye sebep olabilir, doktor raporunda tedavisinin cezaevinde mümkün olmayacağı belirtilmektedir. Zayıflamak tahliye sebebi olamaz. Tutuklama kararı, tedbir niteliğinde bir karardır. Hakim tutukluluğun devamı kararı ile sağladığı faydayı, farklı tedbirler uygulayarak sağlayabiliyorsa tutuklama yerine başka tedbirleri değerlendirerek uygulaması gerekir. Tutuklama kararının ölçülü olması gereklidir. Tutuklama bir ceza değildir, tutuklama kararı şüpheli veya sanığın suçlu olduğuna dair bir karar da değildir. Bu sebeple, kişinin hayati tehlikesine sebep olabilecek bir durumda öncelikle, farklı tedbirler değerlendirilerek tutuklama kararının ev hapsi gibi farklı adli kontrol yükümlülüklerine dönüştürülmesi gerekebilir.” dedi

“ZAYIFLAMAK İLE HERKES TAHLİYE OLAMAZ”

Bu konu akla şu soruyu getirdi acaba Dilan Polat’ta bu kadar zayıflarsa cezaevinden çıkabilir mi? Bu konuyla alakalıda açıklamasına devam eden Avukat Kevser Yıldırım, “Zayıflayarak Dilan Polat’ın tahliye olması mümkün değil. Ayrıca her hastalıkta tahliye sebebi olamaz. Bu sebeble cezaevindeki kişiler bunu bir yöntem haline getirmemeli. Hükümlü, yani suçlu olduğu kesinleşmiş ve cezanın infazı sebebiyle cezaevinde bulunan kişilerin dahi sağlık sebepleriyle salıverilmesi halleri söz konusu olabilirken, tedbir niteliğinde olan tutuklama kararının başka bir tedbir ile kaldırılması olması gereken bir durumdur. Dikkat çekilmesi gereken konu, tahliye sebebinin zayıflama değil, hayati tehlikeye sebep olacak bir hastalığın cezaevinde tedavisinin mümkün olmayacak duruma gelmiş olmasıdır. Bu şekildeki doktor raporunun cezaevi doktorunca verilmiş olması, tutuklamanın devam etmemesini gerekli kılmıştır. Buradaki zayıflama hali hastalığın bir neticesidir. Bu sebeple zayıflayarak tahliye olunması mümkün olmadığı gibi, her zayıflama hali de tedavisi mümkün olamayan hastalık sebebiyle oluşmayacağından tahliye kararına konu olmayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.